Editorial

Βόλτα στην αγορά μαζί με τον Chef !

Η επιτυχία ενός private dinner στηρίζεται σε μια σειρά από παράγοντες. Ένας από τους πρώτους που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών. Χωρίς τα κατάλληλα υλικά ο chef και η ομάδα του δεν μπορούν να δημιουργήσουν αυτά που σχεδιάζουν για εσάς.

Όλα αρχίζουν λοιπόν 48 ώρες πριν το event όπου ξεκινούν οι παραγγελίες και η προμήθεια όλων των υλικών για την δημιουργία του μενού. Είναι μια από τις αγαπημένες φάσεις του chef κατά την προετοιμασία ενός event αφού έχει την ευκαιρία να αναζητήσει κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορεί για να δημιουργήσει.

Οι περισσότεροι προμηθευτές πλέον είναι κάτι σαν φίλοι αφού η σχέση εμπιστοσύνης έχει χτιστεί με τον καιρό. Ξεκινώντας συνήθως από την κεντρική αγορά της Αθήνας ψάχνουμε όλα τα υλικά σε ξεχωριστά καταστήματα.

Μανάβικα, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία αλλά και εξειδικευμένα καταστήματα για αγορές τροφίμων ή ειδών ζαχαροπλαστικής είναι λίγα από τα πολλά μαγαζιά που θα επισκεφτούμε. Θα βρούμε κάθε φορά προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ποιοτικές απαιτήσεις. Θα συζητήσουμε με τους προμηθευτές για να βρούμε το καλύτερο για εσάς και θα επιλέξουμε τα προϊόντα κυριολεκτικά ένα προς ένα.

Και αφού τελειώσουμε την βόλτα μας θα μεταφερθούμε στην κουζίνα μας για να ξεκινήσουμε την μαγειρική.